تأثیر مواد غذایی پروبیوتیک بر حافظه

ویژه پزشکان
portfolio image

 تأثیر مواد غذایی پروبیوتیک بر حافظه

مواد غذایی پروبیوتیک، از تخمیر ارگانیسم های زنده مانند باکتری ها به دست می آیند. این مواد غذایی فواید زیادی بر سلامتی بدن دارند. از این دسته مواد غذایی می توان به ماست، انواع ترشیجات، کفیر، برخی انواع پنیر و… اشاره کرد. محققان ایرانی برای اولین بار پی بردند که مصرف روزانه غذاهای پروبیوتیک به مدت سه ماه، می تواند در بهبود عملکرد حافظه و یادگیری در مبتلایان به آلزایمر کمک کند. طبق نتایج به دست آمده، مصرف کفیر در رژیم غذایی روزانه موجب تقویت عملکرد شناختی در مبتلایان به آلزایمر می شود. کفیر، شیر گاو یا بز است که به آن دانه های کفیر اضافه شده است. دانه های کفیر کشت باکتری های لاکتیک اسید و مخمر بوده و با اضافه شدن به شیر، باعث رشد ارگانیسم های مفیدی مانند گروه های باکتریایی لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم و همچنین، مخمرهایی مانند ساکارومیسس بولاردی در شیر می شوند. علاوه بر آن، تحقیقات به دست آمده نشان می دهد، مصرف مواد غذایی پروبیوتیک رشد میکروب های مفید روده را افزایش داده و در بهبود عملکرد سیستم ایمنی نقش به سزایی دارد. همچنین، رشد این میکروارگانیسم های مفید در بدن، می تواند در جلوگیری از ابتلا به عفونت ها و بیماری هایی مانند سندروم روده تحریک پذیر (IBS)، اگزما، آلرژی های خاص، سرما خوردگی و پوسیدگی دندان بسیار مفید باشد. طی این تحقیقات و آزمایش ها، مشخص شد در خون افراد مصرف کننده مواد غذایی پروبیوتیک، میزان کلسترول و چربی های بد نیز کاهش می یابد.

منبع:
Effect of probiotic supplementation on cognitive function and metabolic status in Alzheimer’s disease: a randomized, double-blind, and controlled trial, Mahmoud Salami et al., Frontiers in Aging Neuroscience