پروتئین سویا و بهبود علائم بیماری التهاب روده بیماری های التهابی روده (IBD) به گروهی از بیماری ها گفته می شود که سبب التهاب جداره روده باریک و بزرگ می شود. بیماری های کولیت اولستراتیو و کرون شایع ترین بیماری های این گروه به شمار می روند. حدود 3.1 میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا به این بیماری مبتلا هستند. در بیماری کرون علاوه بر روده بزرگ و باریک ممکن است دهان، مری، معده و مقعد نیز تحت تأثیر قرار گیرد. درحالی که، کولیت اولسراتیو تنها روده بزرگ و راست روده را درگیر می کند. یافتن راه هایی برای کاهش علائم IBD که یک التهاب مزمن بوده از آن جهت حائز اهمیت است که این التهاب خطر ابتلاء فرد به سرطان کولن را به شکل چشمگیری افزایش می دهد. التهاب کولن نیز منجر به از دست دادن عملکرد و افزایش نفوذپذیری روده می شود. تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده، مصرف پروتئین سویا به کاهش علائم این بیماری و محافظت از عملکرد روده کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش می دهد. محققان در جهت این تحقیق آزمایش هایی بر تعدادی از موش ها که در وضعیت IBD بودند، انجام دادند. آن ها 12 درصد از پروتئین های مصرفی موش ها را با پروتئین سویا جایگزین کردند. نتایج به دست آمده نشان داد، پروتئین سویا از خاصیت آنتی اکسیدان و محافظت سلولی برخوردار بوده و علاوه بر جلوگیری از کاهش وزن موش ها، التهاب طحال، روده باریک و کولن را نیز کاهش داد. توصیه شده، افرادی که به IBD مبتلا هستند، پروتئین سویا را در برنامه رژیم غذایی خود قرار داده تا با کاهش التهاب از ابتلا به سرطان کولن نیز جلوگیری شود. منبع: Hannah Nichols. Soy protein may improve symptoms of inflammatory bowel disease.” Medical News Today. MediLexicon, Intl., 30 April 2017